Same shit, different shape… – expositie

Mijn expositie Same shape, different shape… is van 5 juli t/m 14 augustus te zien in De Drvkkery ( Markt 51, Middelburg ).

Meer informatie en beeldmateriaal volgt deze week!

Bewustwording rondom de plastic afval problematiek is in de afgelopen paar jaar een steeds terugkerend thema in mijn werk. De Same shit, different shape… expositie toont een selectie van recente en enkele oudere projecten rondom dit thema.

Er hangen ondermeer beelden van een stop motion filmpje, Food for thought, van een softijsje die je op het verkeerde been zet, want hij blijkt niet zo lekker te zijn als hij er uit ziet. De discodip bestaat namelijk uit kleine stukjes plastic geraapt van het Scheveningse strand.

Elders op de wand vind je een conceptueel clean up tasje waarop een 2D meerkoet te zien is, zittend op een schoon nest gemaakt van echte takjes. Voor een realistischere weergave van een hedendaagse stadse meerkoetnest, zal ergens in de komende weken na een kleine clean up, dit nest vermengt worden met lokaal zwerfafval.

Met het grootste getoond project genaamd Same shit, different shape… wil ik de aandacht vestigen op de enorme hoeveelheid van met name kleine stukjes plastic afval die te vinden zijn op onze stranden. Het is een groot, maar vrij onzichtbaar probleem. Pas als je er eenmaal op gaat letten zul je er versteld van staan hoeveel micro plastic er te vinden is.

Door het afval te sorteren op kleur en/of type en het op esthetische wijze vast te leggen,  veranderd het van afval, in materiaal en tot slot in iets waardevols. Door vervolgens alles weer door elkaar te vegen, inclusief de per ongeluk meegeraapte korrels zand en veren, veranderd het binnen een paar seconden weer in afval.

Klik hier voor achtergrond informatie en het work in progress van dit project.

2021
exhibition

More Projects